Start Novinky Nejnovější novinky Karti v Sedlčanech

Karti v Sedlčanech

V sobotu se jel v sedlčanské kotlině další závod MASCOM CUPu tentokráte při závodech rallycrossu. Počasí, které nás děsilo už před závody v Poříčí, kdy se nakonec umoudřilo nám nyní dalo zabrat. Již v noci na sobotu a pak po celý den lilo a lilo.

Trať, která byla na závody perfektně připravena se proměnila v jednu velkou bahenní kaluž, ale ani to neodradilo kartcrossaře a vydali se vstříc měřenému treninku. Ve kterém se pro některé  překvapivě, pro jiné očekávaně nejvíce dařilo Romanu Kalvodovi, z jehož dílny pocházejí všechny u nás jezdící kárti. Druhý byl Honza Kuneš, třetí Sláva Ducháček.

Po dojetí měřených treninků probíhala v depu mezi jezdci  žhavá diskuze, zda  v těchto nepříznivých podmínkách pokračovat v závodě??? Při hlasování se vyjádřil Marek Hamrle, Honza Kuneš, Ondra Šlechta, Martin Šimánek.... pro , takže se přestalo mluvit a začalo se závodit.

Po divokém startu, kde Roman Kalvoda svojí chybou značně zkomplikoval jezdcům z druhé řady zejména Jakubu Mrvkovi a Romanu Zwiefelhoferovi průjezd první zatáčku se vydali karti do boje se svými soupeři, ale zároveň i s přírodou. Honza Kuneš  vyrazil do prvního kola né zcela dobrým směrem, jelikož zajel do úseku trati, který  se v prvním kole vynechává. Tato zajíždka ho stála mnoho času a zároveň mu zajistila diskvalifikaci. Ondrovi Šlechtovi se hned v první zatáčce zasekl plyn, takže trať opustil. Bohužel tak nešťastným způsobem, že byl vyloučen za jízdu v protisměru. Takže dva hlavní favoriti byli ze hry. Vedení se ujal Sláva Ducháček. Za ním jezdil Jakub Mrvka a na třetí místo se probojoval po ztrátě na startu Roman Kalvoda. S nepřízní počasí se poprali všichni jezdci statečně a většině se podařilo dojet zdárně do cíle. Svůj první zlatý věnec získal Sláva Ducháček, stříbrný byl místní Jakub Mrvka a bronzový věnec svůj taktéž první v kartcrosse získal Roman Kalvoda. Bramborovou medaili získal jako vždy Jirka Rezek. Pátý byl Martin Šimánek, šestý Roman Zwiefelhofer, sedmý Marek Hamrle a osmý Bořek Reich. Deváté a desáté místo patřilo diskvalifikovaným "lídrům" tabulky Ondrovi Šlechtovi a Honzovi Kunešovi. Neklasifikovaný byl Pavel Koutný, který přijel se svým speciálem do Sedlčan, ale na trať se vůbec neodvážil.

Jelikož byly po první jízdě závody zrušeny pro nepřízeň počasí bylo celkové pořadí určeno dle jediné odjeté rozjíždky. V současné chvíli ještě není jasné, zda budou  body přiděleny. Takže nevíme, jak výsledky ze Sedlčan ovlivní celkové pořadí. Až offroadová komise vyřkne verdikt budeme vás samozřejmě informovat.