Start Novinky Nejnovější novinky Poříčí nad Sázavou 23.-24.7.2011

Poříčí nad Sázavou 23.-24.7.2011

Minulý víkend se jel již šestý závod KartCross MASCOMCUPU a to na naší domovské trati v Poříčí nad Sázavou. Celý víkend vše skvěle klapalo, výborná organizace a 100% připravená trať stála pořadatele jistě velké úsilí. Jediným zklamáním byla neúčast freestylového motokrosaře Petra "Pilníka" Piláta  v našem seriálu. Pilník se v předešlém týdnu zranil a tak v kartu na trať nevyjel. Avšak slíbil, že si při nelbližší možné příležitosti kart velice rád vyzkouší. Během celého závodu se nic zvláštního nepřihodilo i když akrobatické kousky Honzi Kuneše hned v první zatáčce, první rozjížďky vypadaly všelijak, nic se nastalo. Ani ve výsledcích nedošlo k žádným zvratům.

 

V rozjíždkách se o první příčky prali Honza Kuneš, Sláva Ducháček, Ondra Šlechta. V patách jim byl Jirka Rezek a Jakub Mrvka, který se objevil na trati po pár vynechaných závodech, což ovšem nebylo na jeho výkonech vůbec znát. V jedné z rozjížděk si vyjel 2. místo Martin Šimánek, který i přes své závodnické moto, že "i na chvostě se dá jezdit jako o život" se nám pomalu,ale jistě přesouvá z chvostu na přednější příčky, což potvrdil i svým 4.místem v Přibicích.

Sítem rozjížděk nejlépe prošel a tudíš si vybíral jako první místo na startu finálové jízdy Ondra Šlechta. Za ním  Honza Kuneš, Sláva Ducháček, Jirka Rezek a první řadu uzavíral ve finálové jizdě poprvé Martin Šimánek. Při startu nejlépe zareagoval Sláva Ducháček, ale na výjezdu z první zatáčky byl na prvním místě už Honza Kuneš, druhý Ondra Šlechta a až za nimi Sláva Ducháček, který hned v druhé zatáčce využil zaváhání Ondry Šlechty a předjel ho. Na těchto medailových příčkách se již nic nezměnilo a v tomto pořadí jezdci dojeli až do cíle. Na čtvrtém místě jedoucí Jirka Rezek chyboval při stíhací jizdě na Ondru Šlechtu a při nájezdu do  nejvýše položené zatáčky poříčské trati se propadl  o dvě místa.Toho využil Roman Zwiefelhofer , který se usadil na čtvrté pozici, kde se držel do chvíle než přišla technická závada, kvůli které se propadl na zadní příčky. Na čtvrté místo se dostal Jakub Mrvka, který toto místo udržel až do cíle. Pro páté místo si dojel Jirka Rezek, za ním Martin Šimánek. Sedmý dojel Roman Zwiefelhofer, osmý  Marek Hamrle,devátý Robert Vítek a desátý byl mladičký Bořek Reich. Finálovou jízdu nedokončil Michal Andrýs pro poruchu motoru, a Zdenda Limon, který jel se speciálem zraněného Jirky Havelky a ve třetím kole se nestihl vyhnout Bořkovi Reichovi.  Po kontaktu si ulomil závěs předního kola. Ale i tak byl pro Zdendu celý závod , kde si vyměnil roli mechanika za roli jezdce, velkým zážitkem a před domácím publikem předvedl skvělý výkon. Po zbytek sezony bude Zdenda fungovat jako mechanik v našem týmu, jelikož Jirka Havelka se na trať se svým speciálem vrátí až po úplném uzdravení příští sezonu. Do finále vůbec nenastoupil Mára Honzík, kterému se již ve třetí rozjíždce rozbil motor.