Start Novinky Nejnovější novinky Přibice 16.-17.7.2011

Přibice 16.-17.7.2011

Minulý víkend se jel další závod Kartcross Mascom Cupu v Přibicích. Celý závod provázelo vedro, oblaka prachu a ústavičné dohadování o čemkoliv. Ze závodu byl omluven Jirka Havelka, který se zranil v Přerově. Jako nováčka jsme přivítali Bořka Reicha, který přestoupil z Racerbuggy. Dorazili "lídři" tabulky Ondra Šlechta a Honza Kuneš. Dále o body bojovali Martin Šimánek, Robert Vítek, Michal Andrýs, Mára Honzík, Roman Zwiefelhofer a Jirka Rezek. Opět mezi nás zavítal vrchař Milan Svoboda s kolegou Luborem Novým.

 

Trenink vyhrál Milan Svoboda za ním Jirka Rezek , třetí Honza Kuneš, čtvrtý Roman Zwiefelhofer a až na pátém místě se umístil současný vítěz průběžného pořadí Ondra Šlechta, který vyrazil do Přibic s kompletně novým speciálem a chvilku trvalo než se s ním sžil.

V rozjíždkách kraloval Honza Kuneš, většinou vítězstvím start-cíl. Druhá místa patřily Jirkovi  Rezkovi, který se stále více zlepšuje a Ondrovi Šlechtovi.

Ve finále bleskově odstartoval Honza Kuneš, kterého následoval Ondra Šlechta a za nimi Martin Šimánek. Na startovním roštu skončil smolař dne Roman Zwiefelhofer, kterého z finálového boje vyřadil nešťastným startovacím manévrem Mára Honzík, který se vyhýbal Jirkovi Rezkovi, kterému se na startu nepodařilo správně zařadit. Na čtvrtém místě se držel Jirka Rezek na kterého útočil Milan Svoboda. Po pár kolech se před Jirku dostal a začal dýchat na záda Martinu Šimánkovi, který se po dobu 5 kol držel na krásném 3. místě. Zkušený Milan Svoboda překonal ukázkovým čistým předjížděcím manévrem Martina Šimánka a  dojel si pro první věnec v kartcrossu, z kterého měl velkou radost. Čtvrté místo si již udržel Martin Šimánek, za ním dorazil do cíle Jirka Rezek, který ještě stihl v poslední zatáčce předjet bojujícího Roberta Vítka. Sedmé místo patřilo mladému Bořkovi Reichovi, osmý Lubor Nový, devátý Roman Zwiefelhofer, desátý byl klasifikován Michal Andrýs, který do finále nenastoupil pro poruchu motoru, který se nepodařilo ani přes obrovskou snahu mechaniků nastartovat. A na jedenácté místo byl posunut z rozhodnutí ředitele závodu Mára Honzík pro kolizi na startu.

Na trati v Přibicích se líbilo málokomu, někteří měli pocit, že se moc práši, po nakropení to zase dost klouzalo......  Z pohledu kartcrossových jezdců však byla přibická trať pro tuto divizi ideální svým tvarem a minimálním  převýšením.

V tuto chvíli již všichni zbrojí na nádchazející víkend, kdy se jede v Poříčí nad Sázavou, kam se všichni těší. Závody v Poříčí obohátí freestylový motokrosař Petr Pilát (Pilník).