Start Novinky Nejnovější novinky Přerov

Přerov

Tento víkend se jelo až v "dalekém" Přerově. Nepřijel Jakub Mrvka, Robert Vítek, ze zdravotních důvodu nepřijel B. Reich, který se nám ještě na trati nepředstavil a Martin Šimánek.

Předpověd počasí, která nás strašila celý týden v podobě přívalových dešťů, nás vedla až k úvaze, zda závody v Přerově raději nezrušit. Počasí bylo nakonec ideální, větší déšt byl pouze v noci ze soboty na neděli,což nenapáchalo žádné škody.
Přerovská trať je jedna z nejrychlejších a je velké umění na této trati zajet rychlou jízdu, ale zároveň nepřesáhnout hranici svých i technických možností. Což bylo ještě umocněno tím, že na trati bylo několik hodně rozbitých míst. Což nesvědčilo hlavně dvoukolovým kartům. Počínaje prvním treninkem nebyla nouze o malé, ale i velké karamboly. Nejhůře dopadl vítěz minulého závodu Jirka Havelka, který byl po své nehodě odvezen do nemocnice s podezřením na zlomený obratel. Další nehoda se odehrála na mamutím skoku, kde zřejmě Honza Kuneš zkoušel, jak daleko doskočí. Kolo co kolo se vzdálenost zvětšovala. Poté co dle přihlížejících přesáhla v posledním kole tréninku unosnou mez dopadl kárt na špičku a něklolikrát  se překulil. Jezdec si "pouze" narazil loket, ale auto poničil natolik, že nebylo možno druhý den v závodě pokračovat.

Do nedělních rozjížděk se nastoupilo bez vítězů treninku. Prvního Havelky a druhého Kuneše.

První rozjíždku vyhrál Pavel Koutný, následován Ondrou Šlechtou a Slávou Ducháčkem.  Druhá rozjíždka patřila Odrovi Šlechtovi za ním Ducháček, Koutný, čtvrtý opět Jirka Rezek a páte místo bylo pro Vladimíra Balatku. O druhou pětici míst  bojovali Michal Andrýs, Roman Zwiecelhofer, Otakar Výborný a Mára Honzík, který si na tento závod půjčil kart od Romana Poláka. Očekával, že s tímto vozem, který je osazen kvalitnějším motorem se zapojí do boje o přední příčky. Nakonec dojížděl na mnohem horších místech než se svým kartem, jelikož motor měl po celý závod výpadky výkonu. Třetí rozjíždku vyhrál opět Ondra Šlechta, za ním Ducháček, třetí byl Jirka Rezek, čtvrtý Pavel Koutný.

Po startu finálové jízdy byly vyvěšeny červené vlajky, které nesignalizovaly předčasný start, ale nehodu Vladimíra Balatky, který si také vyzkoušel kotrmelce na přerovské trati. Druhý start se nejlépe vydařil Ondrovi Šlechtovi, za ním Sláva Ducháček, Pavel Koutný a Jiří Rezek. V tomto pořadí dojeli až do cíle. Pátý dojel Otakar Výborný, šestý Michal Andrýs, který se také trápil celý víkend s motorem, sedmý Roman Zwiecelhofer a osmý Mára Honzík. Vladimír Balatka vyvázl z nehody bez zranění s mírně poškozeným vozem.

Do dalších závodů v Přibicích 16.-17. července zbývá spousty času, kteří mnozí využíjí na opravy speciálů po přerovském závodě. Věříme, že se uzdraví Bořek Reich, který by si jistě rád odbyl svojí premieru s kartem na domovské přibické trati.

Aktualizováno (Čtvrtek, 21 Červenec 2011 21:44)