Start Novinky Nejnovější novinky První závod - Sosnová 10.4.2011

První závod - Sosnová 10.4.2011

Divize KARTCROSS zahájila letos již druhý ročník seriálu KartCross MASCOMCUP 2011.V letošní sezoně je  připraveno  již 18 speciálu, z nichž se jich 15 představilo v premiérovém závodě v Sosnové u České Lípy.

Celé závody proběhly v relativně klidné atmosféře, i když nervy jezdců , mechaniků i příznivců kartcrossu pracovaly naplno.

Všichni byli plni očekávání, jak se bude dařit  zbrusu novým jezdcům , kterých se v Sosnové představilo hned několik. Sláva Ducháček, Robert Škola jnr. (jezdec Racer bugy), Robert Vítek a Jiří Rezek. Dále jsme měli možnost vidět jezdce, kteří  si karty malinko oťukli již loni a to Honzu Kuneše,  Vladimíra Balatku, Jakuba Mrvku, Romana Zwiefelhofera. Na startu samozřejmě nechyběly stálice kartcrossu, jako např. Jirka Havelka, Ondřej Šlechta, Marek Honzík,  Martin Šimánek.  Tito všichni již zmínění jezdci se budou účastnit kompletního seriálu MASCOMCUP 2011.  Zbylí startující: Tomáš Gomzjakov (jezdec juniorbugy), Tomáš Racek a Petr Novák se s kartem v Sosnové svezli  pouze jednorázově v pronajatých kartech.

Všem zasvěceným jistě neušlo, že na startovním roštu chyběl loňský mistr Roman Polák. Roman letošní sezonu závodit nebude, svůj speciál pronajímá mladému Robertu Školovi. Dále chyběl Michal Andrýs, kterého však uvidíme již v nadcházejícím závodě.

Po náročně zimní přípravě nám první závody byly velkou odměnou. Nenastaly téměř žádné technické problémy, byly jsme svědky jedné vážnější kolize ve 2. rozjíždce (Racek X Novák). Naštěstí se jezdcům  nic nestalo. Kart Tomáše Racka (pronajatý od Aleše Mrkáčka) už k dalšímu startu nenastoupil.

Všichni se těšili, jak budou jízdy v počtu 15 speciálů probíhat a bylo se opravdu na co dívat. Startovní pole bylo naprosto  vyrovnané, takže se na trati neustále něco dělo a měnilo se pořadí. Svými skvělými výkony překvapil nováček Sláva Ducháček a nejmladší jezdec v této kategorii  Robert Škola.

Ve finálové jízdě nastal rozhodující okamžik již v první zatáčce, kde po kolizi Romana Zwiefelhofra byli někteří karti zpomaleni. Za tento nezvládnutý manévr byl Roman Z. vyloučen ze závodu. O první příčku bojoval  po celou jízdu Ondra Šlechta s Honzou Kunešem. Ten, který nakonec viděl jako první šachovnicovou vlajku byl po perfektním výkonu  Ondra Šlechta. Hned za ním Honza Kuneš. Třetí dorazil do cíle nováček Sláva Ducháček, který předváděl výborné  výkony po celý den, avšak ve finále doplatil na kolizi Romana Zwiefelhofera  v první zatáčce . Za ním Jirka Havelka, který svůj speciál osadil novým motorem Kawasaki,  který zřejmě bude potřebovat nepatrně doladit. Na pátém místě se umístil Marek Honzík, na šestém Martin Šimánek  …..  další pořadí v rubrice výsledky.

Věříme, že diváci i jezdci byli se závodem spokojeni.  Někdo objevil po zimní přípravě nedostatky, které do dalších  závodů jistě  odstraní. Příští závod se jede v Humpolci  23.dubna, tento závod není v plánovaném kalendáři, jedná se o volný vložený závod, ale nebojte se účast bude hojná, zúčastní se ho téměř všichni jezdci capu. Další bodovaný závod se jede v Nové Pace 07.-08.května při MMČR v autocrosse.