Start Novinky Nejnovější novinky Vyhlášení KartCross MASCOM CUPu 2011

Vyhlášení KartCross MASCOM CUPu 2011

V sobotu 26.11. proběhlo v Benešově v restauraci Bedrock slavnostní vyhlášení KartCross MASCOM CUPu 2011. Pozváni nebyli jen vítězní jezdci,nýbrž  všichni, kteří se Mascomcupu pravidelně účastnili. Takže se zde setkala parta nadšenců se společným zájmem, kterým je závodění kartem.

Hodnotila se uplynulá sezona, vyhlašovali se vítězové, ale také se plánovala sezona nadcházející, včetně představení novinek a pravidel na sezonu 2012.

Mistrem kartcrossu 2011 byl vyhlášen Sláva Ducháček, vicemistr je Ondřej Šlechta, který o titul mistra bojoval do poslední chvíle. Bronzová příčka zaslouženě patřila Honzovi Kunešovi.

K překvapení všech byla vyhlášená i kategorie S 40. Toto je nová kategorie pro jezdce nad 40 let, která se bude od roku 2012 vyhlašovat samostatně na všech závodech Mascomcupu. Celkové průběžné výsledky S 40 budou evidovány na našich webových stránkách.  Pro letošek ovládl tuto kategorii  Martin Šimánek, následován Romanem Zwiefelhoferem. Pro pohár za třetí místo si přišel Marek Hamrle. Všichni jezdci v této kategorii si odnesli "krabičku poslední záchrany", kterou pro své spolujezdce speciálně poskládal Roman Zwiefelhofer na základě celosezonních poznatků.

U vyhlášení byla přítomna ČT, jejíž záznam z vyhlášení uvidíme v TV  na programu ČT4 ve úterý 6.12.

Ještě než propukla volná zábava dostal se ke slovu promoter celé akce Roman Kalvoda, který seznámil jezdce s novými pravidly na příští rok.

Veškerá nová pravidla a to technického i sportovního charakteru mají jediný smysl a tím je maximální bezpečnost jezdců. Dále je všechno směřováno k naší hlavní myšlence, kterou je finanční dostupnost kartcrossu.

V příštím příspěvku se podrobněji zmíníme o technických změnách na příští sezonu.